English Nederlands (Nederlands)

bungees

IAC heeft de breedste range spanelastieken ontwikkeld voor de spandoek sektor. Patenten zijn verleend voor IAC's StormFix, TornadoFix, Zwanenhals Bungee en DomeFix (zie blad patenten IAC).

Konsistente kwaliteit wordt gerealiseerd door kwalteits multicore elastiek in te zetten in kombinatie met een HT PP of PES mantel en een high tensile haak (SH cq SDH).

De haken zijn cylindrisch om het elastiek gevormd, waarbij de elastiek-einden in de haak naar binnen gelust zijn. Het resultaat is een sterkere spanelastiek die een hogere windbelasting kan opvangen.

De door IAC ontwikkelde spanelastieken onderscheiden zich in verschillende opzichten ten opzichte van andere verkrijgbare spanelastieken.

Zowel de StormFix als de Zwanenhals bungee gaan direct om de buis of profiel zonder het gebruikelijke "lussen". Hierdoor functioneren deze spanners ook veel beter dan de lus-uitvoering omdat ze vrij mee kunnen bewegen met de doekverplaatsing bij grote windbelasting. Het "afknijpen" en de slijtage bij een lus (zie bijgaande foto) vindt eenvoudig niet plaats. Vaak zie je in met name de onderste spanelastieken in een spandoek na verloop van tijd slap hangen. Dit komt mede omdat bij windbeasting de elastieken gerekt worden en niet geheel meer terug kunnen naar de uitgangspositie door het eerder genoemde "afknijp-effect" en hoe hoger de windbelasting hoe groter dit effect is.

Klanten die vrijstaande frames neerzetten, met name wanneer deze veel wind vangen, kiezen steeds vaker de StormFix, de TornadoFix of de SuperFix spanner.

Het aantal klanten dat spanelastieken van IAC betrekt groeit, daar men zich realiseert dat het de moeite waard is kwaliteits-spanelastieken in te zetten; het vervangen van doeken is immers een kostbare en arbeidsintensieve zaak...

IAC levert elastieken OP MAAT.